Verschillende ondergronden stretchtent

Wil jij een stretchtent huren maar weet je nog niet op welke ondergrond je hem wilt plaatsen? Ontdek welke verschillende ondergronden mogelijk zijn en welke het beste past bij jouw evenement.

Mogelijkheden ondergrond stretchtent

Van bruiloften en bedrijfsevenementen tot gezellige tuinfeesten; een stretchtent zorgt voor een sfeervolle en unieke toevoeging van elk evenement.

Bij het selecteren van de locatie voor jouw stretchtent is het belangrijk om rekening te houden met factoren zoals beschikbare ruimte en het gewenste comfort. Vergeet bijvoorbeeld niet dat de ondergrond niet alleen geschikt moet zijn voor de stretchtent, maar ook voor een eventueel podium, bar, foodtruck, tafels en stoelen.  

Stretchtent huren op gras

Gras is een van de meest voorkomende ondergronden voor stretchtenten, ideaal voor buitenactiviteiten zoals tuinfeesten, bruiloften en festivals. Een groene grasmat zorgt voor een natuurlijk en comfortabele ondergrond voor een stretchtent. De grasmat is een ideale ondergrond omdat deze stevig in de grond gezet worden. De stretchtent wordt in het geval van gras met pinnen in de grond gezet. 

Liever geen groene ondergrond? Geen probleem! We verhuren ook tentvloeren voor in de stretchtent. De vloer bestaat uit houten planken. De planken kunnen gemakkelijk op het gras gelegd worden.

Stretchtent huren op beton

Voor evenementen op een harde ondergrond zoals beton is een stretchtent nog steeds een sfeervolle en goede keuze. Een betonnen ondergrond zie je vooral op stedelijke locaties zoals parkeerterreinen, binnenplaatsen, bedrijfsterreinen of terrassen. Een betonnen ondergrond is een stabiele ondergrond waarbij stabiliteit verzekerd is. De stretchtent wordt bevestigd in betonblokken. De partytent wordt dus niet in de betonnen vloer vastgezet. Ook kun je kiezen voor een tentvloer te plaatsen op de betonnen vloer. Zo krijg je een mooi en sfeervol geheel.  

Stretchtent huren op tegels

Een stretchtent plaatsen op tegels is ook mogelijk. Het plaatsen van de stretchtent kan op twee manieren. De meest gebruikte manier is het verwijderen van enkele tegels zodat de tent in de grond bevestigd kan worden. Een stretchtent plaatsen op tegels zorgt ervoor dat je al een tentvloer hebt en dus geen extra vloer hoeft te leggen.

Stretchtent huren op zand

Met een stretchtent op zand creëer je een unieke setting voor jouw (bedrijfs)feest of bruiloft. Met de natuurlijke textuur van het zand onder de voeten creëer je een informele en ontspannen sfeer. Stretchtenten op het zand zijn ideaal voor strandfeestjes of in duingebieden. Bowwer zorgt ervoor dat de stretchtent stevig in de zanderige ondergrond geplaatst wordt.   

Stretchtent huren op grind

Stretchtenten zijn ook geschikt voor feesten op grind ondergronden. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het grind gelijkmatig wordt verdeeld en goed wordt aangedrukt om een stabiele basis te creëren voor de tent.

Stretchtent huren met tentvloer 

Bij Bowwer bieden we verschillende extra opties om je stretchtent praktisch en sfeervol te maken. Het huren van een stretchtent met tentvloer is een goede optie wanneer je geen comfortabele vlakke ondergrond hebt of om gewoon wat extra sfeer toe te voegen. Een vloer in een partytent is onder andere ideaal bij tuinfeestjes zodat bijvoorbeeld de bar, muziekinstallatie en tafels een stevige ondergrond hebben. Daarnaast is het ook praktisch zodat het gras niet zo beschadigd raakt en gasten niet vies worden.   

Stretchtent huren met zijwanden

Zijwanden zijn perfect voor het omgaan met wisselende weersomstandigheden, vooral gezien het onvoorspelbare weer in Nederland. Als er harde wind, regen of kou wordt verwacht, kunnen zijwanden toegevoegd worden aan de stretchtent Zo kun je het comfort van gasten waarborgen.  

Bekijk ons volledig aanbod

stretchtenten